'Leipzig kijkt weer naar Salzburg,: niet alleen trainer, ook topscorer in beeld'

'Leipzig kijkt weer naar Salzburg,: niet alleen trainer, ook topscorer in beeld'

29-04-2021 07:33

RB Leipzig heeft zich na het vertrek van trainer Julian Nagelsmann gericht op partnerclub Red Bull Salzburg. De gesprekken over beoogd opvolger Jesse Marsch zijn al opgestart, terwijl ook Patson Daka op de nominatie zou staan om de overstap te maken.

Die Roten Bullen krijgen een fikse afkoopsom voor Nagelsmann en ontvangen ook 42,5 miljoen euro voor verdediger Dayot Upamecano, die eveneens naar Bayern vertrekt. Volgens Der Kicker wil de huidige nummer twee van de Bundesliga dat geld onder meer in een nieuwe aanvaller steken. Transfermarkt weet te melden dat Patson Daka die nieuwe aanvaller moet worden.

De 22-jarige Zambiaan heeft dit seizoen 24 competitiedoelpunten gemaakt namens Red Bull Salzburg en is daarmee topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga. Hij ligt momenteel tot 2024 vast, maar zou samen met Marsch de overstap van Salzburg naar Leipzig moeten maken. In dat geval wordt hij de concurrent van onder meer Brian Brobbey, die binnenkort transfervrij overkomt van Ajax.

Daka zou niet de eerste speler zijn die een 'Red Bull-transfer' maakt: de afgelopen tien jaar kwamen er achttien spelers over van de Oostenrijkse zusterclub. Onder meer de eerder genoemde Upamecano, Naby Keïta, Hee-Chan Hwang en – het meest recente voorbeeld – Dominik Szoboszlai bewandelden deze route.