Potentiële Arsenal-koper dient zich aan: 'Ik ben serieus, heb al geld opzij gezet'

Potentiële Arsenal-koper dient zich aan: 'Ik ben serieus, heb al geld opzij gezet'

28-04-2021 23:21

Daniel Ek is serieus: hij wil Arsenal kopen. De steenrijke eigenaar van Spotify bereidt volgens berichten een bod van een kleine twee miljard euro voor. 

Arsenal-eigenaar Stan Kroenke ligt al enige tijd onder vuur, maar kan volgens de supporters na het Super League-fiasco echt niet meer verder. Ek sprong handig in en heeft zichzelf aangeboden als potentiële koper. 

"Ik heb de ambitie om de club in ere te herstellen", zegt Ek in The Italian Football Podcast. "Arsenal is de club die ik al sinds mijn achtste steun. Waarom ik Arsenal wil kopen? Allereerst omdat ik supporter ben. Ik wil de supporters meer bij de club betrekken en een bepaalde standaard en visie introduceren die de club terugbrengt naar waar het hoort. Als me dat lukt, prima. Dat is wat ik wil bereiken."

"Het is nog te vroeg om te zeggen of het me gaat lukken, maar ik denk dat er geen betere kans is dan nu. En ik denk ook niet dat er een betere kans gaat ontstaan in de komende vijf of tien jaar", vervolgt Ek. "Ik ben serieus en heb zelfs al geld opzij gezet."