KV Oostende en Moeskroen weten wanneer ze voor het BAS moeten verschijnen

KV Oostende en Moeskroen weten wanneer ze voor het BAS moeten verschijnen

28-04-2021 19:50

Woensdag is bekendgemaakt wanneer KV Oostende en Moeskroen voor het BAS, Belgisch Arbitragehof voor de Sport, moeten verschijnen. KVO wordt 5 mei verwacht, Moeskroen een dag later op 6 mei. Beide clubs hopen via het BAS alsnog in 1e klasse (A of B) te kunnen blijven. Zo meldt Sporza. 

Zowel Oostende als Moeskroen geraakten niet door de keuring van de licentiecommissie, waardoor ze dreigen teruggezet te worden naar de tweede amateurklasse. KVO heeft eerder al aangehaald dat ze ervan overtuigd zijn dat het op 5 mei het BAS aan zijn kant zal krijgen.

Moeskroen is niet aan zijn proefstuk toe. Het wendt zich voor de 6e keer in 7 jaar tot het BAS, omdat het geen licentie kreeg vanwege allerlei schimmige geldstromen. Ook Moeskroen is ervan overtuigd dat het zijn licentie - voor 1B dan, want de club degradeert als laatste in de competitie - van het BAS wel zal krijgen.

Voor 10 mei zal het BAS een uitspraak doen in beide dossiers. Daarna heeft het nog eens 10 dagen om een motivering openbaar te maken.