'Lewandowski overweegt vertrek bij Bayern: agent praat met Europese topclubs'

'Lewandowski overweegt vertrek bij Bayern: agent praat met Europese topclubs'

28-04-2021 19:30
1

Robert Lewandowski kan deze zomer vertrekken bij Bayern München. De zaakwaarnemer van de Poolse topspits zou zelfs verkennende gesprekken hebben gevoerd met diverse Europese clubs die geïnteresseerd zijn.

Volgens Sky Sport Deutschland hebben meerdere Europese topclubs een lijntje uitgegooid naar Lewandowski en zijn zaakwaarnemer. Ze zouden concrete interesse hebben en dat kenbaar hebben gemaakt bij de zaakwaarnemer, maar één club heeft naar verluidt zelfs een aanbieding bij Bayern neergelegd. Lewandowski zou een vertrek uit Zuid-Duitsland wel willen overwegen.

De Poolse spits ligt nog tot medio 2023 vast en heeft geen ontsnappingsclausule in zijn contract staan. Vanwege zijn leeftijd van 32 jaar zou Der Rekordmeister de voorstellen niet meteen van tafel vegen, maar het in ieder geval intern bespreken. Een transfersom van tachtig miljoen euro is het absolute minimum voor de sluipmoordenaar uit Warschau.

Als Lewandowski daadwerkelijk zou vertrekken, zou Bayern het eerder afgekondigde statement over Erling Haaland kunnen breken. De succesvolste club van Duitsland gaf aan dat ze de Noor niet zouden overnemen van Borussia Dortmund, maar bij een vertrek van Lewangoalski is de situatie heel anders.