KVM wint ‘Belgenklassement’: Het was een target om daarin eerste te worden

KVM wint ‘Belgenklassement’: "Het was een target om daarin eerste te worden"

Gepubliceerd: woensdag 28 april 2021 om 18:45wo 28-04-2021 om 18:45

Geen enkele ploeg in de Jupiler Pro League met meer Belgische speelminuten dan KV Mechelen. Een prestatie om trots op te zijn en eentje die niet op toeval is gebaseerd. CEO Frank Lagast en sportief directeur Tom Caluwé leggen uit.

Met 19.991 Belgische speelminuten staat KVM op het hoogste schavotje in de ranglijst. Het doet daarmee beter dan Standard (18.367) en Beerschot (17.669). Die prestatie leverde de club overigens ook een financiële bonus op. Zo krijgt KVM als winnaar van dit ‘Belgenklassement’ een mooie bonus van 600.000 euro overgeschreven op de rekening.

"Vorig seizoen warden we derde in dat klassement. Dat heeft toen onze ogen geopend", vertelt CEO Lagast aan Sport/Voetbalmagazine. "Het was dus wel degelijk een target om te behalen dit seizoen. De spelerskern werd ook in die optiek samengesteld."

Toch wil de club ook verduidelijken dat het bestuur nooit enige druk oplegt om specifiek Belgen op te stellen. "De prioriteit blijft wedstrijden winnen. De coach hoeft daarbij niet te kijken naar het aantal Belgische speelminuten. Wij hebben de technische staf dan ook nooit druk opgelegd om vooral de Belgen in de kern op te stellen", aldus sportief directeur Caluwé.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws