Waes wil Refaelov niet meer in de kern: Hij schiet zichzelf in de voet

Waes wil Refaelov niet meer in de kern: "Hij schiet zichzelf in de voet"

28-04-2021 18:15
26

Lior Refaelov ruilt aankomende zomer Antwerp in voor Anderlecht. De transfer plaatst Antwerp voor een dilemma: Laat het Refaelov uit de kern of maakt het toch nog handig gebruik van zijn kwaliteiten in de resterende wedstrijden? Tom Waes deelt zijn mening.

"Mocht ik de coach zijn dan speelt hij niet meer", is Waes duidelijk tegenover Sporza. "Er is nu eenmaal een belangenconflict. Stel je voor dat hij scoort tegen Anderlecht...Dan schiet hij zichzelf in de voet. Het risico is te groot."

Waes ziet ook een andere reden waarom Antwerp best zonder Refaelov de play-offs afwerkt. "We hebben al genoeg wedstrijden zonder hem gespeeld. Daarvan hebben we er ook veel gewonnen. Het is een goede speler, maar we kunnen zonder. Antwerp had maar wat sneller moeten reageren", wordt er vervolgd.

Voor Waes is het dus duidelijk, Refaelov speelt niet meer. De acteur hekelt echter ook de handelswijze van de club. "Ik neem aan dat Antwerp dacht dat de interesse niet zo groot zou zijn. Anderlecht heeft daar handig gebruik van gemaakt", hekelt Waes het lange treuzelen.