Munoz moest nadenken over aanbod Genk: Dat heeft mijn vrouw overtuigd

Munoz moest nadenken over aanbod Genk: "Dat heeft mijn vrouw overtuigd"

28-04-2021 18:00
3

Van Colombia naar ons land. Daniel Munoz beleeft een droom in zijn eerste seizoen in Europa. Tegenover Sport/Voetbalmagazine doet hij uit de doeken hoe Genk hem precies wist te overtuigen.

De carrière van Munoz volgt een atypisch parcours. De Colombiaan werd pas op zijn twintigste profspeler maar doet het nu wel uitstekend in Limburg. Toch was het niet gemakkelijk voor Genk om Munoz naar ons land te halen.

"In het begin twijfelde ik erg hard. Ik kende de club namelijk niet heel erg goed", vertelt Munoz. "Ik vroeg me af of dit de club was waar ik naartoe wilde. Ik ben dan zelf op onderzoek gegaan, heb veel opgezocht en ook met mijn vrouw gesproken. Als zij nee had gezegd was ik namelijk niet gekomen", vervolgt de polyvalente verdediger.

Genk had echter twee ijzers in het vuur die Munoz het extra duwtje in de rug konden geven. "Ik heb veel met Jhon Lucumi en Carlos Cuesta gepraat. Zij vertelde me veel over de club maar ook de stad. Dat heeft mijn vrouw ook overtuigd, uiteindelijk zei ze dat ze me zou volgen. Toen heb ik de beslissing genomen om voor Genk te kiezen."