Openda zat bijna bij Feyenoord: Ik heb vorig jaar geprobeerd jou hier te krijgen

Openda zat bijna bij Feyenoord: "Ik heb vorig jaar geprobeerd jou hier te krijgen"

28-04-2021 17:34
1

Loïs Openda is eigendom van Club Brugge maar is momenteel aan de slag bij het Nederlandse Vitesse. Afgelopen weekend speelde Vitesse gelijk tegen Feyenoord. Opvallend moment na de wedstrijd was de ontmoeting tussen Dick Advocaat, trainer van Feyenoord, en de spits van Vitesse.

Mooi tafereel in De Kuip, na het voetbalgevecht van Vitesse tegen Feyenoord (0-0), Dick Advocaat zag Loïs Openda, stopte even en begon te lachen. ,"Ik heb vorig jaar geprobeerd jou hier te krijgen", vertelde de coach. "Bij Feyenoord. Was mooi geweest." Openda (21) straalde even van oor tot oor. "Ik zit nu bij Vitesse en dat is ook een mooie club", gaf Openda antwoord.

De Belgosche aanvaller liet in die wedstrijd vier wenkende kansen onbenut. Mocht Openda drie keer gescoord hebben dan was dat nog niet te veel, maar de jonge aanvaller had zijn dagje niet. "Ik ga hier nu niet lopen treuren", vertelde Openda. ,"Ik kreeg kansen na goede loopacties. De uitvoering was in grote lijnen goed. Maar ik miste die kansen. Natuurlijk is dat balen. Feyenoord heeft gewoon ook een heel goede keeper. Dat wij niet scoren, is tevens zijn verdienste", berklaarde Openda aan het Nederlandse dagblad De Gelderlander.

De huurling van Club Brugge trof wel al elf keer raak in Nederland en kan dus best tevreden zijn over zijn seizoen bij Vitesse.Achtmaal in de competitie en drie keer in de KNVB-beker.