Financieel een nuloperatie. Het wordt interessant als we 5e of 6e eindigen

"Financieel een nuloperatie. Het wordt interessant als we 5e of 6e eindigen"

Gepubliceerd: woensdag 28 april 2021 om 17:23wo 28-04-2021 om 17:23

Dit weekend staan de Play Offs voor de deur. Naast de Champions Play Off beginnen ook de Europe Play Offs met Standard Luik, KAA Gent, KV Oostende en KV Mechelen. Na een teleurstellend begin van het seizoen is de ambitie van KV Mechelen toch vervuld. Daar zijn ze heel erg blij mee. 

CEO Frank Lagast en sportief directeur Tom Caluwé spraken met Sport/Voetbalmagazine over de aankomende Europe Play Offs en het afgelopen seizoen. Het was een seizoen meet veel ups en downs want tijdens de teleurstellende resultaten was er dan ook nog eens de opsluiting van hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx. Volgens Caluwé en Lagast blokkeerde de opsluiting van hoofdaandeelhouder Penninckx de werking van de club niet. Lagast stelde zelf vast dat de hetze meer leefde in de pers dan binnen de club zelf.

Desondanks de perikelen geraakte KV Mechelen toch in de Europe Play Offs. Met mogelijks veel winstpremies en geen supporters tijdens de mooie affiches lijkt de Europe Play Offs financieel geen aantrekkelijke formule. "Financieel is het een nuloperatie. Het wordt pas interessant als we vijfde of zesde eindigen. Het is heel jammer dat we deze mooie play-offgroep niet kunnen verzilveren door voor ons publiek te spelen", aldus Lagast. "Puur sportief gezien is dit zeker een meerwaarde. Ook al omdat we die ambitie om top acht te spelen vooraf hadden uitgesproken. We krijgen er nu zes mooie affiches bij die we kunnen gebruiken om ons te meten, maar ook om al naar volgend seizoen toe te werken", vult Caluwé aan bij Sport/Voetbalmagazine.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws