Dost: Ik besefte plots: onze punten worden straks gehalveerd

Dost: "Ik besefte plots: onze punten worden straks gehalveerd"

28-04-2021 16:50
8

Zondag staat de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht op het programma, de start voor beide teams van de Chamions Play Offs. Bij Blauw-Zwart rekent men op het killersinstinct van Bas Dost. De Nederlander kwam in december over van Frankfurt om doelpunten te maken. Met 8 doelpunten en twee assits lukte dat al aardig.

Dost stond Sport/Voetbalmagazine te woord in aanloop van de Champions Play Offs. De Nederlander kreeg bij aankomst de uitleg hoe het Play Off-systeem in elkaar zat, want voor Dost is dat een primeur. "Ik heb in Nederland wel eens play-offs gespeeld, met Heracles Almelo, maar dat was voor een Europees ticket. Bij mijn aankomst hier werd mij het concept uitgelegd: ik vond het best, Genk stond toen nog dicht bij ons. Tot we vervolgens een serieuze voorsprong namen op de concurrentie en de gedachte aan play-offs me kwaad maakte. Ik besefte plots: onze punten worden straks gehalveerd, hoe oneerlijk is dat", vertelt Dost aan Sport/Voetbalmagazine.

De Nederlandse aanvaller werd in de wintermercato overgehaald van Frankfurt om met Club Brugge te strijden op verschillende fronten. Maar door corona vielen die ambities in het water. Volgens Dost zou dat nooit gebeurd zijn mocht corona niet zo hevig toegeslagen hebben bij Club Brugge. Die ontgoocheling heeft Dost nu achter zich gelaten en hij focust zich nu volledig op de landstitel. "Pakken we die, dan mogen we toch spreken van een mooi seizoen", laat Dost nog weten.