Courtois maakt kans op trofee voor speler van de maand april, tegenwind van Messi

Courtois maakt kans op trofee voor speler van de maand april, tegenwind van Messi

28-04-2021 15:22

Thibaut Courtois zit in bloedvorm. De nationale nummer één houdt Real Madrid eigenlijk al weken in zijn eentje overeind in de titelstrijd in La Liga. Dat is ook EA Sports niet ontgaan. Die heeft onze landgenoot opgenomen in een shortlist voor de trofee van 'Speler van de Maand'.

Naast Courtois maken nog zes andere uitblinkers kans op de onderscheiding. Eén van hen is ... Lionel Messi. Naar goede gewoonte nam de Argentijnse wereldster zijn FC Barcelona weer op sleeptouw richting een mogelijke nieuwe triomftocht in de Spaanse competitie. In het onderlinge duel tussen Real en Barça hield Courtois Messi nog af.

Verrassend is de nominatie van Courtois hoegenaamd niet. Verspreid over vijf La-Liga-duels in april hoefde de doelman van Real zich amper één keer om te draaien. Dankzij zijn prestatie ging zijn naam het vaakst over de tongen in Madrileense kringen tijdens de voorbije weken. Naast Courtois verdedigt overigens ook veteraan Claudio Bravo de eer der doelmannen.

Als Courtois het kleinood in de wacht wil slepen, zal hij moeten rekenen op de bijval van de fans. Die kunnen namelijk stemmen op de website van EA Sports, de ontwikkelaar van de FIFA-games.