UPDATE: 'Real Madrid betaalt 20.000 euro op Marcelo tijdig in Londen te krijgen'

UPDATE: 'Real Madrid betaalt 20.000 euro op Marcelo tijdig in Londen te krijgen'

28-04-2021 14:40 Laatste update: 01-05-2021 16:27
5

Opvallend nieuws uit Spanje: Real Madrid moet het in de return tegen Chelsea mogelijk zonder Marcelo stellen. De Braziliaanse vleugelverdediger is geselecteerd om achter een stemtafel plaats te nemen tijdens regionale verkiezingen in Madrid op dinsdag 4 mei, meldt El Mundo.

In Spanje is het slechts bij hoge uitzondering mogelijk om onder die verplichting uit te komen. Real speelt de tweede wedstrijd tegen Chelsea op woensdag 5 mei, en daar wringt de schoen. De Kiesraad meent dat Marcelo meer dan genoeg tijd heeft om van de partij te zijn in Londen, maar de coronaregels gooien roet in het eten.

De juridische afdeling van de Koninklijke doet er nu alles aan om de Kiesraad ervan te overtuigen dat Marcelo al op 4 mei met zijn teamgenoten moet afreizen om te mogen spelen in het Champions League-duel. Tot dusver zijn de pogingen echter zonder succes. De aanwijzing vond namelijk al op 5 april plaats en vanaf dat moment hadden voorzitters en leden zeven dagen om een geldige reden aan te voeren, waardoor zij de positie niet konden aanvaarden.

Marcelo begon dinsdag nog in de basis bij Real door de blessure van Ferland Mendy. Het is nog de vraag of de Fransman op tijd fit is voor de return, waardoor coach Zinedine Zidane mogelijk met een flink probleem wordt opgezadeld.

Overigens is er nog wel hoop voor Real Madrid. Levante-keeper Aitor Fernandez werd in 2019 aangewezen als voorzitter van een stembureau. Van die verplichting werd hij in hoger beroep ontslagen, omdat de club uit Valencia diezelfde dag een wedstrijd speelde.

Update: Real Madrid is niet blij met de extra taak van Marcelo, maar zal dan toch over de linksback kunnen beschikken in Londen. Nadat Marcelo als bijzitter fungeerde, reist hij met een privévliegtuig af naar Engeland. Volgens AS kost het Real Madrid 20.000 euro om Marcelo erbij te hebben tegen Chelsea. De heenmatch in Madrid eindigde op 1-1.