'Standard kan deze zomer broodnodige centen opstrijken met verkoop van Muleka'

'Standard kan deze zomer broodnodige centen opstrijken met verkoop van Muleka'

28-04-2021 14:30
4

Standard Luik werkt een teleurstellend seizoen af. In de competitie haalde het ternauwernood Play-Off 2 en de bekerfinale ging verloren tegen KRC Genk. Bovendien hangen de financiële problemen als een donderwolk boven Sclessin. Mogelijk priemt daar straks terug een zonnestraaltje door dankzij Jackson Muleka.

De Congolese aanvaller is de laatste weken goed op dreef en dat zou de Rouches wel eens geld kunnen opleveren, stelt Sport/Voetbalmagazine. Dat valt althans te horen binnen zijn entourage. Die is wel happig op een vertrek en vermoedt dat er boter bij de vis zal komen. De vergelijking wordt gemaakt met Hassane Bandé, die KV Mechelen in 2018 verruilde voor Ajax voor zo'n acht miljoen euro.

De getrouwen van Muleka zijn ervan overtuigd dat hun pupil eenzelfde bedrag kan opleveren. Dat geld zou Standard alvast als geroepen verwelkomen, want de clubkas zit niet bepaald vet gespekt. Eén belangrijke kanttekening: bij een verkoop van Muleka krijgen de Luikenaars slechts 55 procent van de transfersom. Het andere gedeelte gaat immers naar Tp Mazembe, de ex-club van de aanvaller.

Muleka is de voorbije weken één van de schaarse lichtpuntjes geweest bij Standard. In totaal trof hij nu al tien keer raak, vaak na een echte spitsengoal. S/VM plakt een bedrag van vijf miljoen euro op zijn hoofd.