Vercauteren kan nog geen uitsluitsel geven over Refaelov: Het is iets te vroeg

Vercauteren kan nog geen uitsluitsel geven over Refaelov: "Het is iets te vroeg"

28-04-2021 14:00
15

Na zijn controversiële overstap naar RSC Anderlecht brandt één vraag op de lippen van menig voetbalfan: zal Royal Antwerp FC nog een beroep doen op haar Gouden Schoen in de Play-Offs? Uiteraard kreeg Frank Vercauteren die vraag toegeschoven op zijn perspraatje.

In aanloop naar de opener van de Champions Play-Off, vrijdagavond tegen KRC Genk, moest Vercauteren voornamelijk ingaan op het thema-Refaelov. Naar goede gewoonte weigerde de ervaren trainer het achterste van zijn tong te laten zien. Hij vond het nog "te vroeg" om daar uitsluitsel rond te brengen. 

Wat wel zeker is, is dat Refaelov tot op heden nog steeds deel uitmaakt van de A-ploeg. "Refaelov heeft weer meegetraind. Morgen zal hij dat in principe ook doen", bevestigde  Vercauteren. Dat lijkt er dus op te wijzen dat de spelmaker toch tot de wedstrijdkern zou kunnen behoren tegen Genk.

Als Antwerp aan haar eigen principes trouw blijft, zou het Refaelov eigenlijk moeten bannen. Datzelfde deed de club immers met Simen Juklerod, die in januari zijn handtekening zette bij Genk, maar pas komende zomer de overstap maakt. De Noorse linksachter werd daarna prompt naar de B-kern verwezen.