Van der Elst belandde bijna niet bij Club Brugge: Sprak twee keer met Anderlecht

Van der Elst belandde bijna niet bij Club Brugge: "Sprak twee keer met Anderlecht"

28-04-2021 13:00
9

Hij speelde jaren voor Club Brugge en is een echt icoon van Blauw-Zwart, maar het had anders kunnen aflopen voor Franky Van der Elst. Dat onthult de analist zelf.

Als geboren Ninovenaar was Club Brugge voor Van der Elst niet meteen de ploeg waar hij van kinds af aan voor supporterde. Dat was Standard, geeft Van der Elst aan Sport/Voetbalmagazine. "Die waren in mijn jeugdjaren drie keer op rij kampioen geworden. Die namen spraken me geweldig aan: Dewalque, Semmeling, Takac, Kostedde, Jeck. Wilfried Van Moer vond ik echt een geweldige speler", aldus Van der Elst.

Hij belandde uiteindelijk niet bij Standard, maar bij RWDM. Daar vierde hij ook zijn debuut en speelde hij zich in de kijker van flink wat clubs. Onder andere KAA Gent, Beveren en de Brugse aartsrivaal RSC Anderlecht toonden interesse. "Twee keer heb ik ook met Anderlecht gepraat, maar ik voelde niet dat ze me echt wilden", klinkt het.

"Ik had er als jonge gast al eens getest", gaat Van der Elst verder. Een aanbieding kwam er toen niet en ook later koos Van der Elst niet voor paars-wit. Hij ging aan de slag bij Club Brugge, waar hij één van de iconen werd. Hij speelde vijftien seizoenen voor de Bruggelingen en werd vijf keer de titel mee.