Voorzitter Croonen: De Condé zei tijdens de rust: 'Ito gaat scoren'

Voorzitter Croonen: "De Condé zei tijdens de rust: 'Ito gaat scoren'"

27-04-2021 21:55

Twee dagen na de bekerfinale leeft voorzitter Peter Croonen op een wolk. KRC Genk won zijn vijfde Beker van België in twintig jaar tijd. Croonen stond na de festiviteiten Het Belang van Limburg te woord.

KRC Genk vierde zondagavond en maandag de bekerwinst met volle teugen. Na een turbulent seizoen met drie trainers en enkele mindere periodes beginnen de Limburgers zonder druk aan de Champions Play Offs. Voorzitter Peter Croonen was een aandachtig toeschouwer zondag tijdens de bekerfinale. "Gelukkig had ik met Dimitri de Condé een kenner bij me. Die zei tijdens de rust: 'Ito gaat scoren'. (lacht) Een paar minuten later kreeg onze technisch directeur al gelijk", zei Croonen aan Het Belang van Limburg.

De voorzitter was een tevreden man na de bekerwinst maar Croonen kreeg nog een beter gevoel bij de samenhorigheid van de groep na de bekerwinst. "De enorme ontlading op het veld, in de kleedkamer en zelfs na aankomst in Genk. Deze groep hangt zó goed aan elkaar, ik zag niet één bankzitter die niet uitgelaten vierde. Die ontlading was er ook bij de staf, het bestuur en de medewerkers, dan merk je ook dat dit een speciaal seizoen is", aldus Croonen.