Sappig Messi-gerucht: PSG wil Barça loef afsteken met officiële contractaanbieding

Sappig Messi-gerucht: PSG wil Barça loef afsteken met officiële contractaanbieding

27-04-2021 20:40

Paris Saint-Germain wil nog steeds serieus werk maken van de komst van Lionel Messi, meent journalist Marcelo Bechler van TNT Sports Brasil. De regerend landskampioen van Frankrijk zou zelfs al een contractvoorstel hebben gedaan.

Messi loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract bij FC Barcelona. Bechler meldde medio maart al dat PSG de financiën op orde wilde maken: nu zou het zich dus officieel bij het kamp-Messi gemeld hebben. De 33-jarige superster kan volgens de berichtgeving voor twee seizoenen tekenen in Parijs, met een optie voor nog eens één jaar. Het financieel geplaagde Barcelona kan naar verluidt niet wedijveren met het aanbod van PSG.

De linkspoot is momenteel met FC Barcelona verwikkeld in een zenuwslopende titelrace en neemt waarschijnlijk na het seizoen een beslissing over zijn toekomst. Vorige zomer wilde hij met alle geweld onder zijn lucratieve contract – 555 miljoen euro aan inkomsten in vier jaar tijd – uitkomen, maar na het vertrek van voorzitter Josep Maria Bartomeu lijken de kaarten heel anders te liggen: Messi is onder Ronald Koeman opgebloeid en doet met Barça weer serieus mee om de prijzen.

De aanwezigheid van Neymar zou echter ook een factor kunnen zijn. De duurste voetballer aller tijden kon het bij Barcelona altijd goed vinden met Messi en staat op het punt om zijn contract bij PSG te verlengen. Of de club het zich dan kan veroorloven om ook Messi binnen te hengelen, is weer een ander verhaal: mogelijk moet Kylian Mbappé in dat geval verkocht worden.