Raman en co moeten trainen onder beveiliging, Schalke 04 maakte fatale fout

Raman en co moeten trainen onder beveiliging, Schalke 04 maakte fatale fout

27-04-2021 19:15

De spelers van Schalke 04 willen na de aanval van hun eigen supporters weer terug naar normaal. Het grootste gedeelte van de groep traint weer, maar wel onder beveiliging.

Door de nederlaag tegen Arminia Bielefeld werd degradatie voor Schalke een feit. Supporters konden dat moeilijk verkroppen en besloten de spelers na afloop aan te vallen. Daarbij vielen rake klappen. De trainingen gaan deze week gewoon door, maar wel op een iets andere manier. Volgens Kicker is er meer beveiliging ingeschakeld voor de training.

Een woordvoerder van de politie laat aan de Westdeutsche Allgemeine Zeitung weten dat Schalke de situatie na het duel met Bielefeld zelf op dacht te kunnen lossen. De club is wel gewaarschuwd voor supportersrellen, maar "ze waren er zeker van dat ze het zelf aankonden."

Volgens Kicker wilde Schalke de ongeveer 500 wachtende supporters niet ergeren met de aanwezigheid van politie. Bovendien voorspelde de beveiliging van de club dat de protesten soepel zouden verlopen. 'Een fatale verkeerde inschatting', aldus het magazine.