OFFICIEEL: STVV-eigenaren kondigen partnership met Japanse club aan

OFFICIEEL: STVV-eigenaren kondigen partnership met Japanse club aan

27-04-2021 16:12
2

STVV is er dit seizoen nipt in geslaagd om de degradatie te vermijden. De club werd vier jaar geleden overgenomen door het ambitieuze DMM uit Japan, maar kon de ambities nog niet helemaal waarmaken. Toch willen de Japanese eigenaren het STVV-verhaal nog steeds een succes maken.

Op de officiële kanalen kregen de supporters van STVV een open brief te lezen van Yusuke Muranaka, COO van DMM.com. Hij maakte ook al snel duidelijk dat STVV nog steeds in hun plannen liggen. 'Ik zou graag al onze supporters willen bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Steun die ons geholpen heeft het behoud in de Jupiler Pro League te verzekeren en dat allemaal in deze moeilijke tijden door de coronapandemie', klinkt het.

Maar de plannen van DMM gaan nog een stapje verder. Zo heeft het bedrijf zich ook deels ingekocht bij Avispa Fukuoka, een Japanse voetbalploeg uit de J1-League. De ploeg, waar Takehiro Tomiyasu werd weggeplukt door STVV, maakt deel uit van het grote plan bij STVV. 'Door te investeren in Avispa Fukuoka wil DMM zowel STVV als Fukuoka blijven steunen. Dit om de band tussen Japan en België door middel van het voetbal te versterken maar ook om beide teams naar een hoger niveau te tillen', aldus Muranaka.

Bij DMM beseft men echter ook dat er beterschap moet komen. 'Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe seizoen zo sterk mogelijk aan te vatten', geeft hij nog aan.