Anderlecht schrapt Mbokani van lijstje: “We informeerden naar zijn situatie”

Anderlecht schrapt Mbokani van lijstje: “We informeerden naar zijn situatie”

27-04-2021 16:44 Laatste update: 29-04-2021 07:46
33

RSC Anderlecht heeft met Lior Refaelov al een nieuwe ervaren kracht voor volgend seizoen in huis weten te halen. Daar blijft het mogelijk niet bij, want ook Dieumerci Mbokani staat nog steeds op het verlanglijstje.

Eerder raakte al bekend dat Anderlecht interesse toont in Mbokani, die een aflopend contract heeft bij Royal Antwerp FC. Een akkoord is er nog niet, al toont Anderlecht wel nog steeds flink wat interesse om Mbokani in huis te halen. "Ja hij is nog steeds een piste. Ze hebben alvast aan tafel gezeten", zegt journalist Thomas Bricmont aan LN24.

Mbokani gaf in het verleden ook al aan dat hij een nieuw avontuur bij paars-wit zeker ziet zitten. Bij Anderlecht zal hij dan Lukas Nmecha moeten vervangen, die een kans lijkt te gaan krijgen bij Manchester City of opnieuw wordt uitgeleend aan een club uit een hoger aangeschreven competitie.

De ervaren spits heeft een aflopend contract bij Royal Antwerp FC, waar hij al enkele weken mee onderhandelt. Van een akkoord is er echter nog geen sprake. Mbokani kwam dit seizoen 29 keer uit voor Antwerp en was daarin goed voor elf doelpunten en vier assists.

Update: Anderlecht lijkt Dieumerci Mbokani van het lijstje te schrappen. Tegenover Gazet van Antwerpen geeft Peter Verbeke dat aan: “We informeerden bij zijn makelaar naar Mbokani’s contractsituatie. Voor we zo’n dossier beginnen moeten we alle details kennen, maar Mbokani lijkt geen optie voor ons”, klinkt het.