Defour stemt op Club Brugge-speler voor Profvoetballer Van Het Jaar

Defour stemt op Club Brugge-speler voor Profvoetballer Van Het Jaar

27-04-2021 12:00
23

Steven Defour heeft in België al heel wat topclubs versleten, maar stuurt zijn stem voor Profvoetballer Van Het Jaar nu naar Club Brugge. Zijn keuze is namelijk op Noa Lang gevallen. 

Dat heeft Defour maandagavond zelf aangegeven bij Extra TimeIn tegenstelling tot bij de Gouden Schoen wordt de trofee van Profvoetballer Van Het Jaar gestemd door de spelers zelf. Vorig seizoen werd de prijs niet uitgereikt, in de twee seizoenen daarvoor ging hij naar Hans Vanaken. Defour won hem zelf overigens nooit.

Lang laat dit seizoen hoe dan ook prachtige statistieken zien in de Jupiler Pro League. Hij scoorde al veertien doelpunten en gaf daarbij ook nog zeven assists. Hij geldt dan ook als een topfavoriet voor Profvoetballer Van Het Jaar, al zullen ook Raphael Holzhauser, Lior Refaelov een Paul Onuachu ongetwijfeld hoog eindigen.

Defour kreeg de vraag naar aanleiding van het stemformulier van zijn ex-ploegmaat Didier Lamkel Zé. Die slaagde erin om drie keer op... zichzelf te stemmen. Defour kon daar duidelijk goed mee lachen.