Boete voor Lukaku en Ibrahimovic na opstootje tijdens Milanese derby

Boete voor Lukaku en Ibrahimovic na opstootje tijdens Milanese derby

27-04-2021 07:14 Laatste update: 07:15

Het was een beeld dat de wereld rondging, het opstootje tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahomvic tijdens de Milanese derby tussen Inter Milano en AC Milan. Beide kemphanen kregen nu een boete van de Italiaanse voetbalbond.

Er werd een onderzoek op poten gezet om het incident te onderzoeken in de bekerwedstrijd tussen de twee Milanese clubs. Er werd uiteindelijk geen extra schorsing uitgedeeld, maar wel boetes. Lukaku moet 3.000 euro betalen terwijl Ibrahimovic 4.000 euro zal moeten storten. AC Milan moet ook betalen: 2.000 euro en Inter kreeg een boete van 1.250 euro.

Inter won de kwartfinale uiteindelijk met 2-1, maar het opstootje eiste alle aandacht op. Ibrahimovic riep naar verluidt iets over de moeder van Lukaku waarna de Rode Duivel antwoordde met een scheldtirade over Zlatan en zijn gezin. De microfoons pikten alles op in het lege stadion en beide aanvalsleiders kregen ook een gele kaart.

Er werd ook een onderzoek ingesteld naar mogelijke racistische uitlatingen, maar die werden ontkend door Zlatan. Uiteindelijk werd hij ook niet schuldig bevonden aan racisme. Wel waren beide spitsen “onsportief met provocerend taalgebruik”.