Geen jaar later spelen we de Champions' Play-offs en winnen we de beker

"Geen jaar later spelen we de Champions' Play-offs en winnen we de beker"

26-04-2021 21:49

KRC Genk won zondagavond met 1-2 van Standard Luik in de bekerfinale. Voor de Limburgers is dat hun 5e beker in 20 jaar tijd. Dat gaat gepaard met 4 titels, dan kunnen we toch spreken van een Belgische topclub. Technisch directeur Dimitri De Condé is fier op zijn ploeg.

KRC Genk gaf de supporters een leuke maandagavond want om 18 uur bracht de club een Live-uitzending over de bekerwinst. Eén van de gasten die aan tafel kwam zitten bij Peter Morren was Dimitri De Condé. Technisch directeur van KRC Genk en de architect van het succes. Ondanks veel kritiek in het begin van dit seizoen wist De Condé toch een perfect uitgebalnceerde kern samen te stellen om op twee fronten mee te strijden.

Vorig seizoen eindigde KRC Genk zevende, na het seizoen waarin het kampioen speelde en enkele sterkhouders vertrokken. Maar toch staat de club van De Condé er opnieuw. "We hebben inderdaad regelmatig aan een nieuwe ploeg moeten bouwen. Ook mijn voorganger Gunther Jacob heeft dat een aantal keer met succes gedaan. Ik ben dan ook heel trots op ons scoutingsteam. Het was immers niet makkelijk. Na het kampioenenjaar was er toch kritiek. Toen de competitie werd stopgezet, stonden we 7e en was er de perceptie van een mislukt seizoen. Nog geen jaar later spelen we de Champions' Play-offs en winnen we de beker", vertelt De Condé aan Morren tijdens de bekerviering. 

Wat dan precies het geheim is van KRC Genk is volgens De Condé simpel, naast het hebben van een goede jeugdopleiding. "Veel nuchterheid. We gaan niet snel zweven, doen niet snel ongeoorloofde dingen. Dat koppelen we aan enthousiasme en een werkersmentaliteit", aldus De Condé.