En toen waren ze nog met zes, amper trainers blijven in de JPL over

En toen waren ze nog met zes, amper trainers blijven in de JPL over

Gepubliceerd: maandag 26 april 2021 om 20:15ma 26-04-2021 om 20:15

Laatste update: dinsdag 27 april 2021 om 10:33di 27-04-2021 om 10:33

Wie baanzekerheid wil, wordt best geen trainer in de Jupiler Pro League. Nu Beñat San José (bijna) weg is bij KAS Eupen, wordt het nogmaals duidelijk dat men de laatste tijd in de Belgische Eerste Klasse wel heel graag van trainer wisselt.

Afgelopen vrijdag stond San José voor de laatste keer voor de groep bij KAS Eupen. Na het seizoen hadden de trainers en de spelers van de Panda's nog een videoboodschap voor de fans. Maandag werd duidelijk dat Eupen niet verder gaat met de Spanjaard. Zijn aflopend contract wordt ondanks een rustig seizoen en een twaalfde plaats in de eindstand niet verlengd.

Bij Eupen was San José 1 jaar, 9 maanden en 26 dagen aan de slag. Daar komt nu dus dra een einde aan. Het is wachten op de officiële bevestiging van Eupen alvorens we opnieuw een trainerswissel mogen noteren in de Jupiler Pro League.

Slechts drie trainers langer dan één jaar
Nu de Jupiler Pro League afscheid neemt van San José zijn er nog maar slechts drie trainers langer dan één jaar aan de slag bij hun huidige club. Francky Dury staat natuurlijk ruim aan kop. Bij Zulte Waregem zit hij ondertussen al 9 jaar, 3 maanden en 27 dagen terug stevig in het zadel.

Op de tweede plaats staat Wouter Vrancken. Hij is ondertussen 2 jaar, 8 maanden en 5 dagen aan de slag als trainer van KV Mechelen. Philippe Clement vult het podium aan. Bij Club Brugge is hij nu 1 jaar, 9 maanden en 26 dagen aan de slag. Tot voor kort was ook Karim Belhocine lang aan de slag bij Sporting Charleroi, maar na iets meer dan 1 jaar en bijna 10 maanden eindigde de samenwerking met de Zebra's.

Naast Dury, Vrancken en Clement zijn er nog maar drie andere trainers die aan het seizoen begonnen bij hun huidige club. Het gaat om Marc Brys (Oud-Heverlee Leuven), Alexander Blessin (KV Oostende) en Nicky Hayen (Waasland-Beveren. De andere twaalf eersteklassers wisselden dit seizoen minstens één keer van trainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws