Mpoku gaat Witsel achterna en droomt van een terugkeer naar Standard

Mpoku gaat Witsel achterna en droomt van een terugkeer naar Standard

26-04-2021 15:45
3

Standard haalde in het verleden al Zinho Vanheusden en Mehdi Carcela al terug naar de club. Zij lijken niet de enigen te gaan worden, want ook Paul-José Mpoku zou graag terugkeren.

De Congolees speelde al drie keer voor de Rouches en vertrok in 2020 richting de Emiraten. Daar speelt hij nu voor Al Wahda, maar Mpoku droomt alvast van een terugkeer. "Of ik er nog zal spelen, weet ik niet. Maar het is zeker dat ik op een dag zal terugkeren, of het nu is als trainer of in een andere functie", geeft hij aan bij RTBF.

Mpoku voelde zich namelijk altijd bijzonder goed en wil de club dan ook diensten bewijzen. Net zoals Axel Witsel, die ook aangaf te willen terugkeren, hoopt hij voor de Rouches te kunnen werken. "Standard is mijn thuis, de club van mijn hart. Iedereen weet hoezeer ik aan de club gehecht ben en op een dag zal ik terugkeren om door te geven wat ik geleerd heb."

Mpoku doorliep de jeugdopleiding bij Standard alvorens op zestienjarige leeftijd naar Tottenham te verhuizen. In 2011 keerde hij terug naar de Rouches en wist hij zich in de kijker te spelen van Cagliari. Na omzwervingen bij Chievo en Panathinaikos keerde hij in de zomer van 2017 toch terug in Luik.