Van den Brom mikt op meer met Genk: Wij willen die Champions League

Van den Brom mikt op meer met Genk: "Wij willen die Champions League"

26-04-2021 09:45 Laatste update: 09:45
15

KRC Genk is de fiere bekerwinnaar nadat het zondagavond met 1-2 won van Standard. Voor John van den Brom is het zijn eerste bekerzege ooit als coach. Uiteraard is de Nederlander blij, maar ook in Play-Off 1 heeft Genk nog een doel.

Momenteel is Genk al zeker van de voorrondes voor de Europa League, maar van den Brom wil meer. "De tweede plaats is belangrijker dan het ticket voor de Europa League", vertelt de Genk-trainer in Het Nieuwsblad. "We willen nu die Champions League. We kunnen geschiedenis schrijven, dat zei ik de spelers ook voor de match."

Komend weekend moet Genk alweer aan de bak tegen Royal Antwerp FC. "We kunnen nu los gaan in de play-offs. We hebben kwaliteit aan de bal. Er is nog meer mogelijk dan wat we nu hebben. We gaan er alles aan doen om het nog mooier te maken", besluit van den Brom.

Eindigen de Limburgers als derde of vierde, dan komen ze op 19 en 26 augustus uit in de laatste voorronde van de Europa League. Met de groepsfase van de Conference League als vangnet, waardoor Genk nu al verzekerd is van Europees voetbal tot Nieuwjaar. Indien Genk op plaats één of twee eindigt, dan speelt het (de voorrondes van de) Champions League.