Koeman krijgt steeds meer vertrouwen bij Barça: 'Een grote stap richting de titel'

Koeman krijgt steeds meer vertrouwen bij Barça: 'Een grote stap richting de titel'

26-04-2021 07:25

FC Barcelona won zondagmiddag de lastige uitwedstrijd bij Villarreal met 1-2 en dat stemde Ronald Koeman tevreden. De trainer van de Catalanen, die zag dat Antoine Griezmann de beide treffers van zijn ploeg voor zijn rekening nam, krijgt steeds meer vertrouwen in het behalen van de landstitel.

De uitwedstrijd in La Ceramica was een potentiële bananenschil voor Barcelona. Dat er toch gewonnen wordt, vervult Koeman van vreugde. "Dit is een grote stap richting het kampioenschap", zegt hij na de wedstrijd tegen onder meer Marca. "Elke overwinning is een stap voorwaarts en elke wedstrijd is moeilijk, maar we hebben hier drie punten gepakt bij een hele goede ploeg."

Villarreal kwam via Samuel Chukwueze wel nog op een 1-0 voorsprong. "Daar hebben we goed op gereageerd, want we voetbalden meteen veel kansen bij elkaar. Natuurlijk kregen we in de slotfase last van vermoeidheid, maar toen het nodig was hebben we goed verdedigd. Soms moet je lijden tegen een goede tegenstander, maar we zijn nooit nerveus geworden."

Barcelona heeft alles in eigen hand, omdat het koploper Atlético Madrid nog in eigen stadion treft. Als Koeman en de zijnen de komende zes wedstrijden winnen, staan ze op de slotdag met de beker in de lucht.