Genk haalt beker binnen: De tweede helft hebben we gedomineerd, daarom verdiend

Genk haalt beker binnen: "De tweede helft hebben we gedomineerd, daarom verdiend"

25-04-2021 23:18
3

KRC Genk mag een vijfde Beker van België in de prijzenkast bijzetten. Na een nagelbijter tegen Standard Luik trokken de Limburgers aan het langste eindje: 1-2. Voor jeugdproduct Bryan Heynen betekent het ongetwijfeld één van de mooiste avonden van zijn leven.

De voorbije maanden behoorde Heynen steevast tot de uitblinkers in het elftal van John Van den Brom. Zondagavond mocht hij, als aanvoerder, de Croky Cup de lucht in steken. "Dit is een kinderdroom. Ik speel al zo lang voor de club. Het is heel mooi dat ik dit kan verwezenlijken met de eerste ploeg", reageerde Heynen bij Sporza.

Al bij al vond de middenvelder het een verdiende overwinning. "De eerste helft verliep wat stroef, maar de tweede helft hebben we gecontroleerd", analyseert Heynen. "Daardoor wonnen we verdiend. De openingsgoal van Ito betekende een boost voor ons en een tik voor Standard."

Genk heeft zich zo voor de vijfde keer in haar geschiedenis tot bekerwinnaar gekroond. Daardoor is het ook verzekerd van een ticket in de voorrondes van de Europa League. Ook RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC mogen komend seizoen Europa in.