Anderlecht en Antwerp juichen: door bekertriomf van Genk zijn ze zeker van Europa

Anderlecht en Antwerp juichen: door bekertriomf van Genk zijn ze zeker van Europa

26-04-2021 22:45 Laatste update: 26-04-2021 22:45
68

KRC Genk heeft de Beker van België gewonnen! In de finale waren de Limburgers met 1-2 te sterk voor Standard Luik. Die triomftocht betekent ook voor ... RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC uitstekend nieuws. Beide clubs zijn nu namelijk zeker van Europees voetbal volgend seizoen.

Anderlecht plaatste zich pas in extremis voor de top-vier, maar die levert dus sowieso een Europees ticket op. Ook Antwerp mag zich in de handen wrijven. De zege van Genk brengt namelijk een watervaleffect teweeg. De kersverse bekerwinnaar is  verzekerd van het beste toegangsbewijs tot de Europa League. Enkel het nummer één en twee uit de competitie krijgen op papier een beter ticket, aangezien zij in de Champions League mogen aantreden, of toch minstens in de voorronde.

Aangezien Genk nu al zeker is van bekerwinst, heeft het sowieso het derde beste Europese ticket te pakken. Stel dat de troepen van John Van den Brom straks toch in de top-twee eindigen, dan schuift het 'bekerticket' door naar de volgende in de stand. Op die manier kunnen Anderlecht en Antwerp nooit meer uit de Europese plaatsen tuimelen, aangezien er slechts vier ploegen deelnemen aan Play-Off 1.

Zelfs wanneer Anderlecht of Antwerp op de vierde plek eindigen, zou dat de toegang tot Europa niet ontzeggen. Vanuit Play-Off 2 kan namelijk hoogstens één elftal een ticket afdwingen. De inzet daar is nu erg helder: wie Play-Off 2 winnend afsluit, mag richting de voorrondes van de nagelnieuwe Conference League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie