KRC Genk verslaat Standard en wint vijfde Beker van België

25-04-2021 22:42 Laatste update: 22:58
40

Standard Liege of KRC Genk, één van hen zou zijn naam in de geschiedenisboeken schrijven. In de finale van de Beker van België kruisten de clubs de degens. De Limburgers kwamen via Ito en Bongonda op een 0-2 voorsprong. Het was nog even bibberen toen Muleka Standard laat terug in de wedstrijd bracht. Uiteindelijk wint Genk voor de vijfde keer de Beker van België.

Een evenwichtige eerste helft
Beide ploegen toonden zich gretig in de eerste helft. De grootste kans was een schot op de paal van Thorstvedt na 3 minuten. Verder werd er vooral gebikkeld op het middenveld. 0-0 is een logische score aan de rust na vooral halve kansen voor beide ploegen. In een faire eerste helft hield scheidsrechter Lardot de kaarten op zak.

Genk de beste over 90 minuten
Genk kwam in de tweede helft al snel op voorsprong via Ito, die voor Bodart gezet werd en knap afwerkte. Bongonda maakte er 0-2 van en het lot van Standard leek beslecht. Muleka maakte er op het einde nog 1-2 van waardoor de spanning terug wat in de wedstrijd kwam. Racing Genk trok het laken uiteindelijk naar zich toe. Het kroont zich voor de vijfde keer tot winnaar van de Beker van België

De eerste voor van den Brom
John van den Brom werd na de match gedoopt in een champagnedouche. De Genk-coach wint voor het eerst in zijn carrière een bekerfinale. Voor Genk is het de vijfde Beker van België die het op z'n palmares mag schrijven. Standard heeft gestreden voor wat het waart is, maar het is Genkie Bryan Heynen die de beker in de lucht mag steken.