De Bruyne leidt Man City naar vierde League Cup op rij tegen Tottenham

25-04-2021 19:24

Manchester City kan dit seizoen drie hoofdprijzen pakken en heeft de eerste alvast binnen. De ploeg van Pep Guardiola heeft onder toeziend oog van achtduizend Wembley-bezoekers zijn vierde League Cup-finale op rij gewonnen: Tottenham Hotspur ging door een late treffer van Aymeric Laporte voor de bijl.

Manchester City gaat zich binnenkort kronen tot landskampioen en speelt ook nog in de Champions League, terwijl Tottenham zevende staat in de competitie en zijn laatste prijs in het seizoen 2007/2008 had gewonnen. The Citizens waren dan ook favoriet en kregen de grootste kansen van de eerste helft: Phil Foden trof echter via Toby Alderweireld de paal en Riyad Mahrez schoot net naast.

Kort na rust werd City-doelman Zack Steffen getest door Giovani Lo Celso, maar het bleef alles Manchester City wat de klok sloeg. Dat leverde lange tijd geen kansen op, maar in de slotfase nam de druk van de lichtblauwen toe. Ilkay Gündogan en Mahrez hadden geen succes, maar acht minuten voor tijd viel de 1-0 alsnog: Laporte zette zijn hoofd tegen een indraaiende voorzet van Kevin De Bruyne en passeerde Hugo Lloris.

De 29-jarige Tottenham-manager Ryan Mason bracht vlak voor tijd de zes jaar jongere Steven Bergwijn nog binnen de lijnen, maar Manchester City gaf de voorsprong niet meer uit handen. Mahrez leek zelfs nog de 2-0 te maken, maar die treffer werd afgekeurd. Manchester City bereidt zich nu voor op het Champions League-tweeluik met Paris Saint-Germain, terwijl Tottenham alle zeilen moet bijzetten om Europees voetbal te halen.