Griezmann schiet Barcelona met twee doelpunten weer naast Real Madrid

Griezmann schiet Barcelona met twee doelpunten weer naast Real Madrid

25-04-2021 18:08

FC Barcelona heeft zondag een zwaarbevochten en cruciale overwinning geboekt bij Villarreal. Antoine Griezmann was de matchwinner met twee goals.

Barcelona kreeg via Frenkie De Jong enkele goede kansen, maar wist niet te scoren. Vervolgens was het wél raak aan de andere kant: Samuel Chukwueze profiteerde optimaal van een uitglijder van Jordi Alba. Het antwoord van Barça volgde amper een minuut later. Griezmann legde de bal handig weg in de verre hoek, over de kansloze Asenjo: 1-1. Niet veel later kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman zelfs op voorsprong. Een foute terugspeelbal van Villarreal-verdediger Juan Foyth was wel besteed aan Griezmann, die de 1-2 liet aantekenen in Estadio de la Cerámica.

Na de rust hield Barça redelijk makkelijk stand. De jacht van Villarreal op de gelijkmaker werd bovendien nog wat lastiger door een aanslag op Lionel Messi, die dader Manuel Trigueros moest bekopen met rood.

Toch kreeg Villarreal nog een goede mogelijkheid: clubtopscorer Gerard Moreno schoot de bal net naast. Aan de andere kant verzuimde De Jong voor de tweede keer een megakans af te ronden. Dat bleek echter niet fataal: Barça pakte de volle buit en legt de druk weer bij koploper Atlético Madrid, dat twee punten meer heeft.