'Moeskroen moet komende zomer helemaal vanaf nul beginnen'

'Moeskroen moet komende zomer helemaal vanaf nul beginnen'

25-04-2021 16:01
2

Royal Excel Mouscron is er niet in geslaagd om zich te verzekeren van behoud in Eerste Klasse A en moet nog vrezen voor profvoetbal door het gebrek aan een licentie. De toekomst blijft dus bijzonder onduidelijk voor Moeskroen, dat op de koop toe komende zomer nog flink wat werk voor de boeg heeft.

Zo weet men bij Le Soir dat Moeskroen volgend seizoen volledig vanaf nul zal moeten beginnen. Trainer Jorge Simão en zijn staf zijn alvast van plan om binnenkort op te stappen, terwijl ook sportief directeur Diego Lopez dreigt met een vertrek bij de club. Ook de spelerskern zal een serieuze hervorming krijgen.

Op dit moment heeft Moeskroen namelijk maar liefst twintig(!) spelers met een aflopend contract. De kans dat zij ook gaan blijven is bijzonder klein. Het gaat om Faraj, Olinga, Mohamed, Vasic, Gillekens, Bocat, Saglik, Brym, Gueye, Guarneri en Ippolito samen met de huurlingen Koffi, Xadas, Dabila, Da Costa, Agouzoul, Onana, N'Landu, Quirynen en Capita. Moeskroen zal er volgend seizoen dus helemaal anders gaan uitzien.