Boffin maakt grote indruk in Turkije, Antalyaspor-held wordt omgedoopt tot Buffon

Boffin maakt grote indruk in Turkije, Antalyaspor-held wordt omgedoopt tot Buffon

25-04-2021 15:00

Galatasaray is er afgelopen zaterdag in geslaagd om met 0-1 te winnen van Antalyaspor. In principe geen speciale uitslag, maar Galatasaray had het wel bijzonder moeilijk. In die partij had doelman Ruud Boffin namelijk een bijzonder grote rol, wat hem ook flink wat lof opleverde in Turkije.

Onze landgenoot speelt al jaren in Turkije en was zaterdag nog dé grote uitblinker bij Antalayaspor. Hij verloor dan wel met zijn ploeg en slikte ook een tegendoelpunt, maar zonder Boffin had het flink wat erger kunnen aflopen.

Galatasaray was heer en meester tegen Antalyaspor met 74% balbezit, 22 schoten en maar liefst acht schoten op doel. Zeven van die pogingen werden uit doel gehouden door Boffin, die omwille van zijn geweldige prestatie in de Turkse pers werd omgedoopt tot Ruud Buffon.

Een mooie bekroning voor Boffin, die al sinds 2012 zijn brood verdient in Turkije. In 2012 werd hij door Esiksehirspor overgenomen van West Ham United. Hij speelde vijf seizoenen voor de club alvorens naar Antalyaspor te verhuizen. Dit seizoen speelde Boffin 34 partijen voor Antalyaspor en slikte hij 42 tegendoelpunten. Hij hield ook veertien keer de nul.