Carcela rekent af met ex-coach: Montanier heeft geluk gehad

Carcela rekent af met ex-coach: "Montanier heeft geluk gehad"

25-04-2021 13:15
1

Mehdi Carcela is onder coach Mbaye Leye opnieuw aan de oppervlakte gekomen bij Standard. Onder Philippe Montanier was dat anders. Hij was duidelijk geen fan van Carcela, en dat was ook wederzijds. 

"Hij wreef me aan dat ik te weinig defensief werk verrichte", aldus Carcela bij Sudpresse"Als hij de matchen onder Michel Preud'homme had gezien, dan had hij geweten dat ik daar sterk in verbeterd ben in die twee jaar. "In werkelijkheid was het een makkelijk excuus om mij niet te laten spelen. Geloof me, Montanier heeft geluk gehad dat de wedstrijden achter gesloten deuren werden gespeeld."

Nochtans leek hij Montanier wel te bedanken na zijn vertrek. "Nee, ik heb hem niet bedankt. Ik heb wel gezegd dat ik spijt had van wat er is gebeurd. Je hebt het voetbal en daarnaast heb je het menselijke aspect, je moet een onderscheid kunnen maken. Een andere speler had dat misschien niet gedaan, maar ik ben zo opgevoed."

Inmiddels heeft Carcela toch al elf basisplaatsen kunnen verzamelen bij Standard. Onder Leye heeft zijn carrière duidelijk weer een boost gekregen.