UEFA duidelijk richting Super League-clubs: 'Iedereen verantwoordelijk'

UEFA duidelijk richting Super League-clubs: 'Iedereen verantwoordelijk'

25-04-2021 12:45 Laatste update: 12:47
2

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin wil de 'Founding Fathers' van de Super League straffen voor het opzetten van de competitie. De zwaarste sancties wil de Sloveen waarschijnlijk opleggen aan FC Barcelona, Real Madrid en Juventus.

"Het is duidelijk dat iedereen op een bepaalde manier verantwoordelijk moet worden gehouden", vertelt Ceferin in een groot interview met The Daily Mail. "Wordt het een disciplinaire straf? Is het de beslissing van uitvoerend comité van de UEFA? Dat zullen we wel zien. Het is te vroeg om dat te kunnen zeggen."

Ceferin wil in ieder geval onderscheid maken in de straffen die de twaalf Super League-teams krijgen. "Voor mij is het er een duidelijk verschil tussen de Engelse clubs en de andere zes. De teams uit Engeland trokken zich als eerste terug, ze gaven toe dat ze fout zaten. Je moet groot zijn om te kunnen zeggen: Ik had het mis."

"Voor mij zijn er dus drie verschillende groepen van deze twaalf teams", gaat Ceferin verder. "De Engelse teams, daarna de andere drie (Atletico Madrid, AC Milan, Inter, red.) die uit de Super League stapten. De laatste groep bestaat uit de teams die denken dat de aarde plat is en vinden dat de Super League nog bestaat. Er is dus een groot verschil tussen deze clubs, maar iedereen wordt verantwoordelijk gehouden."