De bekerfinale: Standard aast op Anderlecht, KRC Genk kan kloofje slaan

De bekerfinale: Standard aast op Anderlecht, KRC Genk kan kloofje slaan

25-04-2021 09:00 Laatste update: 20:19
2

Vandaag staat de bekerfinale op het menu. Opnieuw een series ingedeukte versie door de coronamaatregelen, maar geen minder mooie affiche. VoetbalPrimeur.be frist voor u het bekerpalmares op.

Standard kan gelijk komen met Anderlecht
Standard won vooralsnog acht keer de beker. Dat is één keer minder dan de rivalen uit Brussel. Indien de Rouches winnen van KRC Genk, komen ze dus op gelijke hoogte. De winstratio van Standard is wel opvallend slechter. Anderlecht won negen bekers uit dertien finales, Standard won er slechts acht uit zeventien finales. Dat is een winstratio van één op twee.

KRC Genk kan een kloofje slaan
KRC Genk kan dan weer uitlopen op achtervolgers KAA Gent en Antwerp. De Limburgers wonnen vier bekers uit vijf finales, KAA Gent won er drie uit vijf finales, en Antwerp drie uit vier finales. Het staat daar dus goed op elkaar, maar Genk kan nu twee bekers uitlopen. Op die manier komen ze ook dichter bij Standard.

Club Brugge leider
Club Brugge blijft leider met elf bekers. Dat zijn er twee meer dan Anderlecht. Blauw-zwart heeft de laatste vijf jaren wel geen schitterende ervaring met finales. Ze verloren hun laatste twee finales. 

Anderlecht moet wachten
Anderlecht staat te popelen om dichter bij Club Brugge te komen, maar hun laatste beker dateert al van 2008. Nadien mochten ze wel nog een keer proberen, maar verloren ze van Club Brugge (2015). Paars-wit moet dus dringend op zoek naar nieuwe bekerglorie.

Het klassement
Club Brugge 11 uit 19
Anderlecht 9 uit 13
Standard 8 uit 17
KRC Genk 4 uit 5
KAA Gent 3 uit 5
Antwerp 3 uit 4