Anderlecht maakte een fout door hem weg te sturen

"Anderlecht maakte een fout door hem weg te sturen"

24-04-2021 22:31
7

RSC Anderlecht zet tegenwoordig stevig in op de jeugd en geeft flink wat jonge jongens dan ook kansen om zich door te zetten bij het eerste elftal. Dat was niet altijd het geval bij paars-wit, dat daardoor onder andere Dries Mertens zag vertrekken.

De Rode Duivel wist niet door te breken bij Anderlecht, maar heeft er inmiddels een waanzinnige carrière opzitten en is een club-icoon bij het Italiaanse Napoli. Dat hij nooit kansen kreeg bij Anderlecht, begrijpt Walter Baseggio helemaal niet. "Toen hij nog bij Anderlecht trainde ik regelmatig met Dries en je kon toe al zien dat hij geweldige kwaliteiten had", zegt Baseggio bij Europa Calcio.

Anderlecht vond Mertens echter te klein en besloot Mertens te laten vertrekken. Hij trok naar het Nederlandse AGOVV en brak daar helemaal door. "Anderlecht maakte een fout door hem weg te sturen", zegt Baseggio.

Na periodes bij AGOVV, FC Utrecht en PSV werd hij in 2013 overgenomen door Napoli. Dat hij het daar zo goed ging doen had Baseggio echter niet verwacht. "Toen Napoli hem haalde dachten we ook dat hij te klein zou zijn, hij paste er uiteindelijk perfect", aldus Baseggio.