Supporters van KRC Genk krijgen goed transfernieuws te horen van De Condé

Supporters van KRC Genk krijgen goed transfernieuws te horen van De Condé

24-04-2021 22:02
1

KRC Genk zag de voorbije seizoenen steeds flink wat sterkhouders vertrekken na een goed seizoen en dreigt dat ook komende zomer weer te zien gebeuren. Onder andere Jhon Lucumi en Paul Onuachu worden gelinkt aan een vertrek, al staat het nog niet vast dat ze ook gaan verhuizen.

Voor KRC Genk was het in het verleden moeilijk om inkomsten te verzamelen en moest er dus verkocht worden om de balans groen te kleuren. Dat is tegenwoordig niet langer het geval. Het verkopen van absolute sterkhouders is dan ook niet nodig, zo legt technisch directeur Dimitri De Condé uit.

"We zitten in een positie waarbij we het sportieve boven het financiële kunnen laten primeren", zegt hij in La Dernière Heure. "Alles hangt af van wat de club en de speler wil, net als de timing. Daar moet je als club een goed evenwicht in vinden", klinkt het.

De kans is echter groot dat er de komende weken flink wat ploegen zullen aankloppen bij KRC Genk. Lucumi werd onlangs nog gelinkt aan Sevilla, terwijl Onuachu op het verlanglijstje van flink wat ploegen staat. Voor de Nigeriaan verlangt Genk minstens twintig miljoen euro.