Westerlo raakt niet voorbij Club NXT, Lommel eindigt met verlies tegen Seraing

24-04-2021 21:50

RFC Seraing heeft het seizoen in 1B nog met een goed gevoel kunnen afsluiten. Op bezoek bij nummer drie Lommel pakte het de drie punten en won het met 1-3. Daar kon ook Westerlo van profiteren en de derde plek overnemen bij winst tegen Club NXT. Het duel eindigde echter in een 1-1 gelijkspel.

KVC Westerlo - Club NXT (1-1)
Een gretig Club NXT begon vol goede moed aan de partij en eiste de bal ook meteen op tegen Westerlo. De Kemphanen lieten zich echter niet onbetuigd en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Het kreeg uiteindelijk de eerste kans van de partij, mag zag de poging niet in doel belanden.

Net voor het half uur was ook het doelkader de spelbreker voor Westerlo en bleef het 0-0 tegen Club NXT. Dat bleek uitstel van executie, want amper een minuut later stond het wel 1-0 en was het Vaesen die Westerlo op voorsprong bracht tegen de jonge Bruggelingen. Daar bleef het ook bij tot de rust.

Club NXT begon een pak beter aan de tweede helft en werd daar ook voor beloond met een doelpunt. Het was alweer Maxim De Cuyper die – na slecht ingrijpen van doelman Van Langendonck – zijn schot in doel zag belanden.

Westerlo kreeg nog een unieke kans om op voorsprong te komen. Scheidsrechter Arthur Denil zag hands van Ibe Hautekiet, die niets van die beslissing begreep. De verdediger deed ook geen beweging naar de bal, maar zag die wel op de stip belanden. Westerlo profiteerde echter niet en Ciçek schoot hoog over.

Lommel - RFC Seraing (1-3)
De eerste helft tussen Lommel en RFC Seraing kende maar weinig commotie, weinig kansen en dus ook geen enkel doelpunt. Voor beide ploegen was het een wedstrijd zonder inzet en dat was er ook aan te zien. Na 45 minuten voetballen stond het 0-0. De tweede helft zorgde wel voor beterschap en na enkele minuten wist Seraing ook te vieren na een doelpunt van Sabri.

Het duel kreeg plots flink wat meer pit en Lommel vocht zich helemaal terug in de partij. Het gevolg was ook de gelijkmaker via verdediger Laurent Lemoine.

Dat bleek niet genoeg voor Lommel, dat nog nog op achterstand kwam tegen Seraing. Twintig minuten voor tijd was het Kilota die voor de 1-2 wist te zorgen. Uiteindelijk werd het zelfs nog 1-3 door Sabri, tevens ook de eindstand.