Chelsea op weg naar de Champions League: Werner scoort tegen West Ham

Chelsea op weg naar de Champions League: Werner scoort tegen West Ham

24-04-2021 20:26 Laatste update: 20:28

Chelsea heeft een ontzettend belangrijke slag geslagen in de strijd om de vierde plaats in de Premier League. Directe concurrent West Ham United werd in het London Stadium met 0-1 verslagen.

De strijd tussen The Blues en The Hammers was het treffen tussen de nummer vier en vijf van de Engelse competitie, waarbij alleen het doelsaldo de twee teams scheidden. Een ontzettend belangrijke wedstrijd dus, want de miljoenen van de Champions League liggen voor het oprapen voor de nummer vier en de nummer vijf moet het doen met een karige Europa League-vergoeding.

Chelsea was de ploeg die de meeste aanspraak maakte op een zege en vlak voor rust ook op voorsprong kwam. Timo Werner, die de laatste tijd vaak verguisd wordt door de fans van de Londense blauwen, zette de aanval zelf op en tikte de voorzet van Ben Chilwell eenvoudig langs de goalie van West Ham. 

In het restant van de wedstrijd bleef de ploeg van trainer Thomas Tuchel de betere ploeg en ook met Hakim Ziyech, die een kwartier voor tijd in mocht vallen, hield Chelsea de controle. Dat werd nog wat eenvoudiger gemaakt door Fabian Balbuena van The Hammers, die een rode kaart kreeg na een overtreding op Chilwell. Met tien man kon West Ham de zege van rivaal Chelsea niet meer in gevaar brengen en ziet het de stadgenoot uitlopen naar een voorsprong van drie punten.