OHL-verdediger Kotysch (32) stopt met voetballen: Er zijn tranen gevloeid

OHL-verdediger Kotysch (32) stopt met voetballen: "Er zijn tranen gevloeid"

24-04-2021 17:41
1

Voor Sacha Kotysch zit het seizoen, maar ook het voetballen erop. De 32-jarige verdediger heeft besloten om na de hevige blessurelast te stoppen met voetballen.

Op de officiële kanalen van OHL kwam de Duitse verdediger ook met een afscheidsinterview na zijn mooie, maar uiteindelijk niet lange, carrière. "Twee dagen na die wedstrijd op Sclessin (op speeldag 24) voelde ik op training dat er iets niet juist zat met mijn knie", geeft hij aan.

Het bleek ook een noodsignaal te zijn voor Kotysch, die al lang sukkelt met de knie. Hij onderging op zijn 26e een zware operatie aan de knie en de laatste last bleek nu de druppel die de emmer deed overlopen te zijn. "Onderzoeken wezen uit dat enkel een nieuwe operatie mijn carrière zou kunnen redden. Op mijn 32ste zag ik een zware revalidatie na een operatie niet meer zitten", aldus Kotysch.

Voor de Duitser was het duidelijk, hij moest stoppen met voetballen en wilde afscheid nemen na de Play-Offs. Al komen die er niet voor OHL, waardoor het er voor hem nu al opzit. En dat hakt er toch zwaar in. "Zelfs op één been zou ik nog willen spelen. Er zijn traantjes gevloeid thuis. Daar ga ik niet over liegen", geeft Kotysch nog aan.