Grote tegenstand voor stadion Cercle Brugge: 25(!) bezwaarschriften tegen plannen

Grote tegenstand voor stadion Cercle Brugge: 25(!) bezwaarschriften tegen plannen

24-04-2021 17:28
21

Het blijft onduidelijk of Club Brugge en Cercle Brugge een nieuw stadion kunnen bouwen. Club Brugge hangt ook af van de stadionplannen van Cercle Brugge, maar die hebben een serieuze klap gekregen.

Bij Cercle Brugge is men van plan om een nieuwe voetbaltempel aan de Blankenbergse Steenweg te bouwen, maar het is nog lang niet zeker of dat ook mag. Eerder raakte al bekend dat er bezwaren werden ingediend tegen die stadionplannen, waaronder door Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. Volgens Krant van West-Vlaanderen gaat het in totaal om 25 bezwaren.

Op de allerlaatste dag van een termijn van 60 dagen hebben vzw Groen, 21 particulieren en drie grondspeculanten een bezwaarschrift ingediend bij de Raad van State. Ook een klap voor Cercle. "We staan open voor alle initiatieven en rekenen op een duurzame oplossing voor Cercle", geeft voorzitter Vincent Goemaere aan.

Vruchtbare grond
vzw Groen met voorzitter Erik Ver Eecke is één van de grote tegenstanders van een nieuw stadion. Volgens hem moet de vruchtbare poldergrond in Brugge niet gebruikt worden voor een nieuw stadion. "Het streven van de Stad om twee voetbalstadions te realiseren op twee locaties is een buitensporige verkwisting van de resterende open ruimte. De Jan Breydel-site biedt de beste oplossing voor beide ploegen", klinkt het.

Door de bezwaarschriften wordt het dossier opnieuw met een jaar vertraagd. "Wie dit doet, heeft het niet goed voor met de ontwikkeling van de regio", zegt urbanisatieschepen Franky Demon. "Ik wil blijven praten met iedereen, maar weet niet goed meer wat te zeggen aan de onderhandelingstafel. Voor sommige grondeigenaars is het glas nooit halfvol maar altijd half leeg."