Sakala bijna transfervrij weg bij KV Oostende: 'Vergevorderde onderhandelingen'

Sakala bijna transfervrij weg bij KV Oostende: 'Vergevorderde onderhandelingen'

24-04-2021 13:10
3

Fashion Sakala staat op het punt KV Oostende transfervrij te verlaten. Volgens Daily Record is de aanvaller momenteel aan het onderhandelen met Rangers. De gesprekken met de Schotse landskampioen verlopen gunstig.

In de zomer van 2018 plukte KV Oostende Sakala weg het tweede elftal van Spartak Moskou. In zijn eerste seizoen voor de kustploeg trof hij in alle competities samen 6 keer raak namens KVO in 38 optredens. Vorig seizoen maakte hij 9 treffers in 30 optredens en dit seizoen was Sakala goed voor 13 goals in 29 matchen.

Bij Oostende hadden ze Sakala nog graag langer gehouden, maar de 24-jarige Zambiaan wil een stap hogerop zetten in zijn loopbaan. Omdat hij deze zomer transfervrij is, is Sakala voor heel wat ploegen een interessante optie. Ook Steven Gerrard wil Sakala hebben en Sakala zelf lijkt ook open te staan voor een avontuur bij Rangers.

De voorbije jaren deed Rangers al een paar keer zaken met Belgische ploegen. Denken we maar aan Kemar Roofe, die Anderlecht verliet voor de Schotse topploeg en Ianis Hagi, die van Genk naar Rangers ging.