De Genkse troef: Aan Bongonda-Onuachu-Ito kan niemand in onze competitie tippen

De Genkse troef: "Aan Bongonda-Onuachu-Ito kan niemand in onze competitie tippen"

24-04-2021 07:01 Laatste update: 09:12
5

Geen competitievoetbal dit weekend, aangezien alles in het teken van de bekerfinale tussen KRC Genk en Standard Luik staat. In de ogen van Gert Verheyen zijn de Limburgers favoriet voor die ontmoeting. Vooral het aanvallende compartiment geeft de doorslag.

Standard leverde de voorbije weken nochtans enkele keurige prestaties af, maar op het vlak van offensieve klasse moet het het onderspit delven ten opzichte van Genk, meent Verheyen. "Aan Bongonda-Ito-Onuachu kunnen ze niet tippen. Niemand in onze competitie. Dat is de beste voorlinie. Daarom is Genk favoriet", vat de huisanalist van Het Nieuwsblad het kortweg samen. "Als die hun dagje hebben ..."

Verheyen plaatst wel één kanttekening. "Ze zijn wel gebaat bij ruimte. Je kan Genk proberen vast te zetten met hoge druk omdat ze achterin beperkt zijn qua uitvoetballen. Maar dan heb je het aan je rekker. De oplossing is simpel: een bal naar Onuachu en die twee andere zijn vertrokken. Genk is beter wanneer
het zelf iets afwachtender speelt. Dan kan het ruimte voor zichzelf ­creëren voor die omschakeling", klinkt zijn tactische aanpak.

Voor Genk en Standard wordt het de derde keer dat ze in een onderlinge bekerfinale staan. In 2000 trokken de Limburgers overtuigend aan het langste eind: 4-1. Drie jaar geleden mochten de Rouches dan weer de champagne ontkurken, na een flauwe pot en een doelpunt in de verlengingen.