'Brighton-talent Khadra mag zich opmaken voor transfer naar België'

'Brighton-talent Khadra mag zich opmaken voor transfer naar België'

23-04-2021 20:28 Laatste update: 20:32

Brighton heeft de voorbije jaren de weg naar België gevonden en flink wat zaken gedaan met enkele van onze clubs. Zo haalde het Leandro Trossard weg bij KRC Genk en stalde het Percy Tau bij RSC Anderlecht en Club Brugge. Nu kan ook Reda Khadra richting België trekken.

Brighton staat erom bekend de hele wereld af te speuren en jonge talenten al vroeg te halen om uit te lenen. Dat staat ook de negentienjarige Khadra te wachten, die onlangs werd overgenomen van Borussia Dortmund. Na een seizoen in de U23 gespeeld te hebben, kan hij richting België trekken.

Bij Transfermarkt onthult de spelmaker dat er flink wat ploegen interesse tonen in hem. "Mijn makelaar kreeg aanbiedingen voor een tijdelijk verblijf bij clubs vanuit Nederland en België", gaf hij aan. Om welke ploegen het gaat, is niet geweten. Al lijkt Union uiteraard een grote kanshebber te zijn.

Khadra kwam dit seizoen 6 keer uit voor het tweede elftal van Brighton en was daarin goed voor drie doelpunten en twee assists. Hij kreeg ook één kleine invalbeurt bij het A-elftal en speelde vier minuten mee tegen Manchester City.