Giggs verdacht van mishandeling, voetbalbond van Wales grijpt hard in

Giggs verdacht van mishandeling, voetbalbond van Wales grijpt hard in

23-04-2021 19:15
1

Ryan Giggs staat niet voor de groep van Wales tijdens het EK van aankomende zomer. De voetbalbond van het land heeft besloten hem vooralsnog aan de kant te zetten, nu de voormalig Manchester United-speler verdacht wordt van mishandeling.

Giggs moet op 28 april voor de rechtbank verschijnen, zo laat laat de Greater Manchester Police in een statement weten. Giggs wordt aangeklaagd voor twee incidenten, waarvan er één plaatsvond op 1 november 2020. 'De politie werd om 10.05 uur gebeld, op zondag 1 november 2020', zo valt er in het statement te lezen. 'Een vrouw van rond de dertig jaar oud moest ter plaatse behandeld worden aan haar verwondingen.'

Giggs wordt ervan beschuldigd dat hij naast de gewonde vrouw ook een vrouw van rond de twintig jaar zou hebben lastiggevallen. Hierbij wordt geen melding gemaakt van eventueel letsel. De bondscoach van Wales verschijnt volgende week woensdag voor het gerecht. Daar zal er een uitspraak worden gedaan over de incidenten. De voetbalbond van Wales grijpt, ondanks het feit dat Giggs nog niet schuldig is bevonden, in: op het EK van aankomende zomer staat hij niet voor de groep.