'UEFA heeft beslist dat Courtois, Hazard en De Bruyne nog voor CL-zege mogen gaan'

'UEFA heeft beslist dat Courtois, Hazard en De Bruyne nog voor CL-zege mogen gaan'

23-04-2021 14:15
5

De clubs die van plan waren om een Super League te starten en daarmee de UEFA buitenspel te zetten, worden daar niet voor gestraft. Dat is naar verluidt de uitkomst van overleg op de burelen van de Europese voetbalbond.

Er was sprake van dat Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Manchester United en Arsenal gestraft zouden worden voor hun rol in de plannen en uit de Europese toernooien van dit seizoen gezet zouden worden. Volgens diverse bronnen, waaronder Fabrizio Romano, is nu besloten om daar geen vervolg aan te geven.

De clubs worden niet gestraft en mogen de toernooien dus 'gewoon' uitspelen. Ook verdere sancties zijn naar verluidt van de baan. Dat betekent dat de wedstrijden in de Champions League en Europa League van komende week niet in gevaar zijn.

Real Madrid en Chelsea spelen in de ene halve finale van het miljardenbal tegen elkaar, terwijl Manchester City in de andere wedstrijd de strijd aan gaat binden met Paris Saint-Germain. In de Europa League staan ook nog vier clubs: Man United treft Ajax-beul AS Roma en Arsenal moet zien af te rekenen met Villarreal.