Slechts drie spelers misten geen enkele minuut van de reguliere competitie

Slechts drie spelers misten geen enkele minuut van de reguliere competitie

23-04-2021 14:00 Laatste update: 22:25
4

Wat hebben Dorian Dessoleil, Hervé Koffi en Mike Vanhamel gemeenschappelijk? Door de titel van dit artikel kun je het al raden. De verdediger van Charleroi en de doelmannen van Royal Excel Moeskroen en Beerschot misten geen minuut van de afgelopen reguliere competitie.

In tegenstelling tot de voorbije jaren stonden er dit seizoen weer 34 speeldagen in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League op het programma. Spelers konden dus in totaal 3.060 speelminuten verzamelen. Dessoleil, Koffi en Vanhamel slaagden daar bij respectievelijk Charleroi, Moeskroen en Beerschot in.

Koffi speelde dit seizoen alles bij Moeskroen.

Het bijna perfecte rapport
De 'pechvogel' van de afgelopen maanden is Kamal Sowah. Bij Oud-Heverlee Leuven begon de Senegalees dit seizoen alle matchen in de basis, maar tegen Moeskroen en Oostende werd hij vlak voor het einde gewisseld. Tegen KAA Gent werd hij een kwartier voor einde naar de kant gehaald. Zo speelde Sowah dit seizoen 'slechts' 3.042 speelminuten.

Joris Kayembe (Charleroi) en Raphael Holzhauser (Beerschot) moeten het doen met plaats 5 en 6. Net zoals de heren van de top 4 begonnen zij in elke match in de basis, maar werden door hun trainers een paar keer eerder naar de kant gehaald.

Ook Simon Mignolet (Club Brugge), Arnaud Bodart (Standard), Saad Agouzoul (Royal Excel Moeskroen) en Olivier Deschacht (Zulte Waregem) mogen terugblikken op een goed gevuld seizoen. Het viertal misten elk slechts 1 match van de reguliere competitie. Ze eindigen zo op 2.970 speelminuten

Dessoleil volgt Demir, Mechele en Seck op
Dessoleil is pas de eerste veldspeler in drie jaar tijd die alle minuten van de reguliere competitie speelde. Vorig seizoen toen er slechts 29 speeldagen waren omwille van corona misten Arnaud Bodart en Nicolas Penneteau geen seconden bij Standard en Charleroi. Ook Hendrik Van Crombrugge klokte af op 2.610 speelminuten. Die verdeelde hij over KAS Eupen en RSC Anderlecht.

In het seizoen 2018-2019 waren er liefst 7 doelmannen die geen minuut misten van de reguliere competitie. Van Crombrugge (Eupen) kreeg toen het gezelschap van: Paul Nardi (Cercle Brugge), Sinan Bolat (Royal Antwerp FC), Guillermo Ochoa (Standard), Thomas Didilon (RSC Anderlecht), Kenny Steppe (STVV) en Sammy Bossut (Zulte Waregem).

De laatste veldspelers, die geen minuut misten van de reguliere competitie, komen we tegen in het seizoen 2017 – 2018. Toen flikte Brandon Mechele het kunstje bij Club Brugge.Erdin Demir deed het bij Waasland-Beveren. Terwijl Ibrahima Seck zijn perfecte rapport van 2.700 gespeelde minuten verdeelden over Waasland-Beveren en KRC Genk. De verdedigers en de middenvelder kregen in 2017 – 2018 op de eerste plaats nog het gezelschap van Kaminski (KV Kortrijk) en Colin Coosemans (KV Mechelen).