Koeman niet boos na uitbrander: 'Heb er met hem over gesproken, geen probleem'

Koeman niet boos na uitbrander: 'Heb er met hem over gesproken, geen probleem'

23-04-2021 10:28
0

Ronald Koeman geeft na de wedstrijd tegen Getafe (5-2 winst) aan dat hij niet boos is op Óscar Mingueza. De Nederlandse trainer haalde de verdediger in de tweede helft naar de kant. Vlak daarvoor stond Koeman langs de zijlijn te schreeuwen in de richting van Mingueza.

"De wissel was niet omdat ik boos was op Óscar, want als er iemand een geweldig seizoen kent, is hij het wel", vertelt Koeman op de persconferentie na de wedstrijd, geciteerd door El Mundo Deportivo. "Maar hij moet tactische dingen leren, omdat we met drie centrale verdedigers speelden. Ik heb er met hem over gesproken en er is verder geen probleem. Jonge spelers moeten leren dat je bij Barça elke dag top moet zijn. Niet alleen Mingueza en Ronald Araujo haalden hun niveau niet, ook Pedri deed dat niet."

Barcelona kende een relatief makkelijke wedstrijd tegen het normaal zo stugge Getafe. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. Koeman is blij met de prestaties van Lionel Messi en Sergio Busquets. "De toekomst van Leo ligt in zijn handen, daar kan ik je niets over vertellen. Het kan zijn dat zijn concentratie soms wat zakt, maar dat is niet te zien aan zijn spel. Voor Busquets is het goed om drie verdedigers achter zich te hebben. Hij is erg slim, kan tussen de linies passen. Hij is er professioneel."

Koeman is in het restant van het seizoen niet van plan om nog veel te gaan veranderen aan zijn 3-4-3-formatie. "Ik ga geen dingen veranderen als het werkt. We hebben een vast team, met spelers die het verdienen om te blijven spelen. Dit is de beste manier om de competitie te winnen", sluit de Nederlander af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie